Jag är fortfarande väldigt oaktiv på denna blogg, men nu kan jag faktiskt garantera er att det kommer bli ändring på det snart. För er som väntar in nyheter angående valpfronten kan jag meddela att Heidi har klätt av sig all päls och är helt naken, detta brukar hon göra ca 1 månad innan löp, vilket borde betyda att löpet borde komma igång inom de närmsta veckorna. Men som sagt man vet ju aldrig med tikar 😉

I väntan på de nya valparna tänkte jag ge er en liten uppdatering på de förra valparna som hunnit bli hela 9 månader!

Lapp O Lagoms Alvin *Plex* – Lever livet som stadskille i Uppsala hos bästa fodervärden Josefin. Han kommer med jämna mellanrum ut hit till oss och leker, han har även fått åka med på lite utställningar och han sköter sig så himla bra och jag är så stolt över honom. Vi var tex på en dubbelutställning i Rättvik i februari med massor av lapphundar, Plex var överlycklig då han trodde alla var hans personliga lekkamrater. I ett ögonblick när jag var i mina egna tankar så drog han plötsligt iväg till en annan hund, jag hann bara uppfatta att det var en stor hane (inte alla som älskar att få en yngre hane hoppandes på en även om Plex bara vill leka) så jag hann bli livrädd och tänkte att nu smäller det. Men i samma sekund jag såg vilken hane det var så gjorde denna fantastiska hane en lekinvit och så började de leka. Plex har även hunnit med att göra sin officiella utställningsdebut som var svensk vinnarutställning. Han gjorde det superbra fick fick very good och en 3:e placering av 5 st. Domaren tyckte om honom men då han endast är 9 månader så har han ju mycket som behöver utvecklas. Var endast en hane i klassen som fick excellent.

Här har ni en bild på honom från den utställningen. Snälla Cattlin visade honom då jag lyckades pricka in att vara tokförkyld den dagen.

Foto: Josefin Mölnteg

Lapp O Lagoms Arista *Arista* – Bor hos Heidis uppfödare Cattlin Marques på kennel Herding Instinct’s. En dam som är full med aktiviteter och alltid har något bus för sig, hennes bästa kompis är en Svensk Lapphund som heter Rally och ni kan ju tänka er hur roligt de har tillsammans. Arista älskar människor!

Här kommer två bilder på henne.

Foto: Cattlin Marques

Lapp O Lagoms Attina *Svea* – Bor hos Jessica och Kalle i Skebo. För några veckor sen var de här och hälsade på och vilken härlig hund hon är! Hon och Fina ville verkligen inte sluta leka och Tjuggo blev kär, även Heidi smälte och lekte hon också. Dessutom har hon vuxit upp till en riktig skönhet. Så tacksam för att jag ska få ta med henne till Västerås på hennes första utställning den 25 april.

Här kommer två bilder på henne.

Lapp O Lagoms Adella *Rikke* – Bor hos Suzette på kennel Brocaires i Norge. Hon har en fantastisk personlighet och räds inte någonting. Det är ju ändå lite tufft att som liten valp flyga till sitt nya hem där det dessutom bor flera hundar och även katt. Rikke finner sig i det mesta och hon har även visat framfötterna på valputställning och blivit bir-valp. Jag hoppas att hon även kommer till Sverige så småningom och visar upp hur snygg hon är!

Här kommer två bilder även på henne.

Foto: Suzette Joiris Klingenberg

Lapp O Lagoms Alana *Aika* – Bor i Vilhelmina med matte Emma Näsström. Aika hänger med på det mesta och hon gillar klickerträning. Snö och kyla är även någonting som hon uppskattar och att ligga och sova på kalla golv. Även hon har varit på valputställning tillsammans med matte, först blev hon Bir-valp och sen även Big 2 valp. Hon kommer nog komma ut på officiella utställningar i framtiden.

Här har vi en bild även på henne.